first_img The Little Art Studio / Chen + Suchart Studio Save this picture!© Matt Winquist+ 35Curated by Fernanda Castro Share BDA Design, J. Greg Brickey ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898790/the-little-art-studio-chen-plus-suchart-studio Clipboard Photographs:  Matt Winquist Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Hansgrohe, Arblu, Arcadia Inc., Soraa, A606 CopyAbout this officeChen + Suchart StudioOfficeFollowProductsGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesParadise ValleyIcebergOn FacebookUnited StatesPublished on March 13, 2021Cite: “The Little Art Studio / Chen + Suchart Studio” 13 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?袖珍艺术工作室 / Chen + Suchart Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” The Little Art Studio / Chen + Suchart StudioSave this projectSaveThe Little Art Studio / Chen + Suchart Studio Houses Principals:Szu-Ping Patricia Chen Suchart, Thamarit SuchartTeam:Aaron BassGraphics & Drawings:Chen + Suchart StudioCost:Withheld at the Owner’s requestPrimary Materials:(6) 36” diameter concrete caissons, (2) W24 X 68’s, composite concrete deck, conventional 2X framing (walls and roof), level 5 plaster, 4’ x 12’ x 11 ga A606 weathering steel panels, 1” insulated glazing (Solarcool Bronze with mirror finish on surface 1 and Solarban 70XL on surface 2, 50 mil single ply membrane roof, custom 11ga stainless steel countertop @ work sinkCity:Paradise ValleyCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Matt WinquistRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityText description provided by the architects. The Little Art Studio is a 1400SF addition to an existing contemporary stucco and glass residence.  The addition of this project to the site provided a backdrop and bookend to an existing desert courtyard and a gathering area surrounding a fire pit.  Save this picture!© Matt WinquistSave this picture!Perspective SectionSave this picture!© Matt WinquistIn order to distinguish the studio from the existing residence, the design allowed the studio to establish its own identity.  The manner in which the addition meets the ground plane was executed in a way that minimizes the disturbance to the existing desert landscape.  The steel beam floor structure and composite concrete deck, is supported by six 36” diameter concrete caissons allowing the studio to “float” over an existing wash by touching the ground in only these six locations.  By spanning over the wash, the design further distinguishes this new addition in contrast to the conventional slab on grade construction of the existing main residence.Save this picture!© Matt WinquistSave this picture!West ElevationSave this picture!© Matt WinquistThe cladding of the studio is largely comprised of standard 10 gage 4’ X 12’ tall A606 weathering steel panels.  Using the standard module for the steel panels allowed for minimal preparation and fabrication time. High thermal performing reflective insulated glazing is used at all glazing locations for the project.  The insulated glazing is configured with the reflective surface on surface 1 which allows for maximum heat rejection while offering the most reflection. The combination of these two materials for the cladding is intended to complement, absorb and reflect the existing residence’s landscape.  Furthermore, the material palette distinguishes the addition from the existing material palette.Save this picture!© Matt WinquistThe interior space is configured as an open plan to allow the freedom of the studio to be used as a working artist’s studio or gallery space.  Three large movable partitions can be configured in any manner to allow for spatial diversity and increased surface area for hanging the artist’s work.  An integrated artwork hanging system is embedded and detailed with the drywall to establish a datum in the space for the constant hanging of artwork for review and display.  Bi-parting sliding glass doors are located directly over the wash in order to celebrate a specific moment in the desert landscape. The configuration of the windows allows views of the existing courtyard and Camelback Mountain.  Save this picture!© Matt WinquistSave this picture!© Matt WinquistThe Little Art Studio engages the circumstances of the site by deliberately establishing its own language that is at once a clear departure from the language of the existing main residence while maintaining respect for the site’s desert landscape.Save this picture!© Matt WinquistSave this picture!© Matt WinquistProject gallerySee allShow lessFlying-Bird Pavilion / TJAD Original Design StudioSelected ProjectsPost-Earthquake Prototype – Rural Dwelling / AL BORDE + El Sindicato ArquitecturaSelected Projects Share ArchDaily Year:  2017 Photographs Area:  16823 ft² Year Completion year of this architecture project “COPY” United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898790/the-little-art-studio-chen-plus-suchart-studio Clipboard CopyHouses•Paradise Valley, United States Architects: Chen + Suchart Studio Area Area of this architecture project Builder: Projects Structural Engineering: Verge Design, Joby Dutton, Mike Alexanderlast_img read more