first_imgCopyHouses•Bystřice pod Hostýnem, Czech Republic “COPY” Chestnut House / Valarch Studio Year:  2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899969/chestnut-house-valarch-studio Clipboard Save this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice+ 29Curated by Fernanda Castro Share Chestnut House / Valarch StudioSave this projectSaveChestnut House / Valarch Studio Czech Republic CopyAbout this officeValarch StudioOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBystřice pod HostýnemCzech RepublicPublished on August 13, 2018Cite: “Chestnut House / Valarch Studio” 13 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899969/chestnut-house-valarch-studio Clipboardcenter_img ArchDaily Photographs:  Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects Photographs Area:  148 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: Ikea, JØTUL, Back to Fire, EgoéClient:Private investorCost:3.5 million CZKArchitects In Charge:Tomáš Jalůvka, Lenka JalůvkováCo Author:Tomáš KašíkCity:Bystřice pod HostýnemCountry:Czech RepublicMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceRecommended ProductsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsStudcoSteel Window Reveal – EzyRevealText description provided by the architects. The first house designed and built by our architect studio is located on a small piece of land between Kopřivnice and Štramberk. It was built in a former recreation area where a large, old Chestnut tree was growing in an overrun field. This beautiful tree was a focal point for this property and the house became known as Chestnut House. The small area, orientation of the land and location of the chestnut tree clearly determined the overall atmosphere. The dark brown house surrounded by the lush green landscape mirrors a chestnut breaking out of its thorny green shell. It is built of raw, untreated wood with burnt lining to compliment the solid chestnut tree.Save this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceSave this picture!West and East ElevationsThe freestanding house is built in 2 sections, a larger living area and a smaller technical area. Both sections share one roof. The roof also covers half the terrace and entry with carport. The vestibule connecting the 2 sections is multifunctional, primarily protecting the entry to both the living and technical area but also functions as a wood storage and covered seating area where one can enjoy a cup of coffee.Save this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceSave this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceAbove the foyer and kitchen in the larger living area is a sleeping loft for guests overlooking the living room and eating area. This entire space is open all the way to the ceiling. The east side of the house extends taller than the west and is covered with windows, mainly for the morning sun but also for a view of the famous Štramberk tower. A small walkway connects this main living space to the bedrooms and bathroom/toilet. At the end of the walk way is the main bedroom with built closet. On one side of the hallway is the bathroom and separate toilet. On the opposite side is the kid’s bedroom. The kid’s bedroom is divided to 2 spaces, the sleeping area is on an upper floor and living area is below.Save this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceSave this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceThis house was build using wood framing with a steel skeleton. It is sitting on iron and concrete supports and has is an accessible crawl space. All materials were sourced locally when possible with an emphasis on natural materials.Save this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceThe entire house was built to be compact and functional. A legacy to the original Wallachian architecture built from local sources and natural materials with maximum self-sufficiency. Wallachian architecture in the 21st century.Save this picture!© Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNiceProject gallerySee allShow lessTop 20 A’ Design Award WinnersOpportunitiesMIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort / Ares PartnersSelected Projects Share Architects: Valarch Studio Area Area of this architecture project “COPY” Houseslast_img read more