first_img Projects Photographs “COPY” 2015 Year:  New Zealand Year:  photographs:  Paul McCrediePhotographs:  Paul McCredieDesign Team:Craig Roberts, Shani MacKenzie, Michael Ware, Nigel Dong, Blair MacLeodContractor:Maycroft ConstructionStructural Engineers:Spencer HolmesServices Engineers:Harrison GriersonQS:RLBFire Engineers:Holmes FireCPTED:Stoks ConsultingCity:WellingtonCountry:New ZealandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Paul McCredieRecommended ProductsFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0MetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. ContextThe 4 storey T-shaped block is located on the corner of Tahi Street and Park Road in Miramar and opens to north facing landscaped gardens.  The site is conveniently located for the elderly with a well serviced bus route nearby and suburban shops and services within walking distance.  Close proximity to the Miramar Town Centre allows the building to act as a visual ‘bookend’, mediating between commercial zone and the surrounding residential area.Save this picture!Ground Floor PlanBuilding FormThe insertion of a lift, access stairs and main entrance between the Park and Tahi Street wings have provided design opportunities to reinforce the separation of the two wings, with cladding materials, colour and façade modulation assisting in reducing the scale and integrating it into its surroundings. CirculationSave this picture!© Paul McCredieCirculation radiates efficiently to outdoor terraces at the ends of the balconies.  Circulation routes and stairs are arranged maximising visibility to the common garden area and main entrance to maximise tenant amenity.  North facing alcoves mediate between public breeze ways and providing opportunities for residents to personalise this space.Save this picture!© Paul McCredieUnit Design45m² units are organised into living, sleeping, and service zones.  Bedrooms are orientated to the street with kitchen, service and entry orientated to north facing breeze ways.  This dual orientation provides choice of private setting, aspect for each resident and opportunity for social interaction. Sliding screens between the bedroom and living area allow for flexible spatial organisation.Save this picture!Typical Floor PlanSummaryThe new building is designed to fit well into the Miramar neighbourhood providing its residents with a safe, secure and modern living environment and improving the quality of their lives, and is adaptable and accessible to suit their evolving needs.Save this picture!© Paul McCredieProject gallerySee allShow lessMuseum for Qujing Culture Center / Hordor Design Group + Atelier AlterSelected ProjectsRenzo Piano Teaches You How to Build the Perfect SandcastleArchitecture NewsProject locationAddress:Wellington, New ZealandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ArchDaily “COPY” Apartmentscenter_img Marshall Court Apartments / Designgroup Stapleton Elliott Architects: Designgroup Stapleton Elliott Year Completion year of this architecture project CopyApartments•Wellington, New Zealand CopyAbout this officeDesigngroup Stapleton ElliottOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsWellingtonNew ZealandPublished on July 15, 2015Cite: “Marshall Court Apartments / Designgroup Stapleton Elliott” 15 Jul 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/770216/marshall-court-apartments-designgroup-stapleton-elliott Clipboard Marshall Court Apartments / Designgroup Stapleton ElliottSave this projectSaveMarshall Court Apartments / Designgroup Stapleton Elliott ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/770216/marshall-court-apartments-designgroup-stapleton-elliott Clipboard Save this picture!© Paul McCredie+ 8 Share 2015last_img read more